Vad vizeken hajóztunk már 2021 végén is a COVID következtében, ami fölött egy gazdasági válság felhői már év elején is láthatóan gyülekeztek. Azóta leszakadt az ég – energia és élelmiszer árak, infláció –, és ha ez nem lett volna elég: egy meteorit is becsapott február 24-én, ami végleg eltörölte a régi világot.

Tudom, hogy drasztikusan hangzik. De ez az élményem. Hogy a 45 után kezdődött világrend, a Pax Americana véget ért, és egy új világ van születőben. Ennek a szülési fájdalmait éljük.

A jó hír, hogy mi már eleve ennek az új világnak voltunk a hírnökei szerintem. Tehát a MI időnk jön el.

Másrészt az átmenet a társadalom nagy része számára nagyon nehéz lesz. Amibe magunkat is beleértem. Magamat is.

Az elmúlt időszakról szóló beszámolót muszáj is ezzel kezdjem, hogy orvosi ellátás nélkül meghaltam volna március 19-én. Mert a súlypontom átesett a biciklim első kerekén. Mesélek szívesen személyesen, annak akit érdekel, ami itt most ebből a lényeg, hogy sokat ostorzunk embereket, hogy halogatnak, de túlzottam sietni ugyanilyen veszélyes – a súlypont túl elöl sem lehet. Hanem középen, a két kerék között van a helye.

A működő élet kulcsa szerintem a helyes irány (szerelem) és a tevékeny szolgálat (szeretet), valamint a személyes jól-lét (lelki egyensúly). A derűs biciklizés folyamatos erőfeszítést (pedál a hátsó kereket hajtja, szolgálat adja az erőt), helyes figyelmet (az elsőt kormányozzuk) és éber egyensúlyozást (kiegyensúlyozott lélek) követel meg. Mi ebben segítünk embereknek.


1. szervezeti változások

A beszámolóm első pontja a felütést folytatva, hogy arra jöttem rá, hogy én nem voltam eléggé rendben, és ez változott március 19-el meg, mert egy hónapra kiestem a cég működéséből. És jól ment nélkülem is. Május közepére sikerült belássam, hogy nem is szabad visszatérjek.

Az Énakadémia vezetését Kőhegyi Móni vette tőlem át, és a Közösség vezetését pedig a Közösség Kuratóriuma, ami 8 taggal működik, akik kétharmados többséggel hoznak döntéseket. Nagyon klassz csapat, jó és tehetséges emberek, akik szuper munkával viszik előre a közösséget.


2. áremelés

Leszámoltunk azzal korábbi vélekedéssel, hogy a jelenlegi működéssel tömegeket tudnánk elérni, hanem helyette abban van konszenzus, hogy az úton haladáshoz akarjuk a legjobb segítséget adni, ennek megfelelő áron.

A havi tagdíjat a duplájára, 9 900 Ft-ra emeltük.
Az új éves tagdíj 59 400 / év

És ezzel egyidőben az éves tagdíjakban foglalt kurzuskedvezményt megnöveltük.

Decemberben vezettük be a Támogató Tagságot, aminek lassan kúszik fel az ára, jelenleg 139 000 Ft / év, és már 6-an megvették.


3. szolgáltatás bővítés

Mentoroknak és csoportvezetőknek korábban partner díjat kellett fizetnie, de Móni rájött arra, hogy ennek nincsen értelme. Hanem sokkal jobb, ha ingyenes konzultációkat adnak. A közösségnek is érték, és nekik is bemutatkozási lehetőség.

Így most több esemény elérhető.

Ezzel egyidőben a személyes események fontosságát is érezzük, mely okból újra vannak kirándulások, és havonta egy Énakadémia Klubest is várja a tagokat.

Plusz helyi csoportok alakulását remélem támogatni azzal, hogy bejelentettem, hogy örömmel elmegyek, ahol legalább 10 tag összegyűlik, ingyen és bérmentve. Már voltam is találkozón azóta.


4. együttműködések

Év eleje óta újra több meghívást kapok, többek között Kassai Lajossal, Szilasi Mártival, Bedő Imrével, Dóra Gyulával jelentünk meg együtt, Gánti Bence pünkösd hétfőn lesz vendégem – és az a személyes benyomásom, hogy közülük többeknek van olyan problémája, amit mi már megoldottunk.

Konkrétan:

  • havi tagdíj
  • online kurzusok
  • otthonos közösség

Nekünk ezekre van működő infrastruktúránk. Plusz úgy érzem, hogy felnőttem hozzá már én is, hogy ne a saját – meglehetősen komplex, amúgy is kevesek számára érthető – igazságom legyen a legfontosabb, hanem hogy az emberek minél több segítséget kapjanak.

Másképp: a korszakos rendszer lényege, hogy minden tanítónak és minden tanításnak megvan a maga időszerűsége.

Mely okból együttműködést kezdek kezdeményezni szerintem hiteles tanítókkal-segítőkkel-szolgáltatókkal.

A cél az önismerettel foglalkozó emberek szélesebb körét együtt szolgálni – az úton haladás leghitelesebb platformja lenni.

Tenni ezt oly módon, hogy akik hozzánk kapcsolódnak új bevételi forrásokra is tehetnek szert anélkül, hogy ezeket nekik maguknak kellene kiépíteni és üzemeltetni. A tőlük érkező emberek utáni tagdíjak, és az általuk készített kurzusok díjait nagyrészt átadjuk.

Amiért nekünk jó: többen és több segítséget tudunk adni a tagoknak, többen leszünk a közösségben (a közösség mérete sok okból számít, egyebek között mert az emberek nagy része ismerkedni is próbál itt), és a többlet jövedelem 15-30%-a üzemeltetési díj nálunk.

Jó lenne ezt úgy, hogy egy olyan erős összefogást sikerüljön tető alá hozni, ami hatványozza az elérésünket. Az 1+1+1=10 logika lenne jó működjék. Hogy a Nők Lapja (és mindneki más) be akarjon számolni róla.


5. alkalmazás fejlesztés

Jogos a kérdés, hogy én mit is csinálok, ha nem az Énakadémiát vezetem, amire az a válasz, hogy (végre) az új alkalmazás fejlesztésébe teszem az erőmet.

Az az élményem, hogy az Énakadémia és a közösség növekedésének egyik legnagyobb akadálya, hogy nem elég jó nekünk ez a közösségi rendszer, amit használunk (Mighty Networks) – sokkal jobbat tudnánk csinálni az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján. Ebbe vágtam bele. A cél, hogy a Mighty Networks rendszert év végére kiváltsuk, és egy bennünket jobban kiszolgáló új social network app “első lakói” legyünk.


6. pénzügyi teljesítmény

A cég pénzügyi teljesítménye
A) kielégítő
B) katasztrofális

Kielégítő, amennyiben ez a 2 és 3 millió forint közötti havi bevétel elég a működésünkhöz.

Katasztrofális minden korábbi tervünkhöz képest – már egészen máshol, sokkal előrébb “kellene” legyünk.


7. kitekintés

A stratégia változatlan: előre megyünk.

Három terület tűnik fontosnak

  • személyes programok / csoportok
  • együttműködések
  • új alkalmazás

Legközelebb ezekről számolok majd be.

Köszönjük szépen a bizalmatokat!
Nélkületek próbálkozni se nagyon tudnánk.

Hálával.
István